Skip to main content

Cu sărbătorile la ușă, este momentul să ne gândim la confortul și siguranța felinelor în mijlocul tuturor bucuriilor festivităților. Un aspect important de luat în considerare este interacțiunea pisicii cu bradul de Crăciun.

Iată câteva sfaturi utile pentru a evita problemele comune:

 1. Alegerea corectă a ornamentelor:
  Optează pentru ornamente mai puțin atrăgătoare pentru pisici, cum ar fi cele din plastic sau hârtie. Evită decorurile fragile sau care pot deveni periculoase dacă sunt mușcate sau dacă pisica le folosește pentru a se juca cu ele.
 2. Stabilizarea bradului:
  Asigură-te că bradul este bine fixat în suport pentru a preveni răsturnarea. Unele pisici curioase ar putea încerca să se cațere sau să exploreze, iar un brad instabil ar putea cauza accidente.
 3. Evitarea elementelor care se rup ușor:
  Redu riscul ca obiectele de sticlă sau ceramică să cadă de pe brad. Poți alege ornamente textile sau din materiale moi care nu prezintă pericole în caz de cădere.
 4. Crearea unei zone sigure:
  Poți amenaja o zonă specială pentru pisică, cu jucării și accesorii de care să se bucure în timpul sărbătorilor. Astfel, va fi mai puțin tentată să se joace cu ornamentele bradului.
 5. Folosirea spray-urilor repelente:
  Există spray-uri special concepute pentru a descuraja pisicile să se apropie de anumite zone. Aplică astfel de produse în jurul bradului pentru a crea o barieră olfactivă.
 6. Supraveghere constantă:
  În timpul sărbătorilor, acordă o atenție sporită comportamentului pisicii tale. Supraveghează atunci când se apropie de brad și ia măsuri imediat dacă pare interesată să exploreze prea mult.
 7. Minimalizarea utilizării luminilor strălucitoare:
  Evită folosirea unor lumini prea strălucitoare sau care produc căldură în exces, deoarece pot deveni o tentație pentru pisică și ar putea cauza accidente.
 8. Posibilitatea de a urca în siguranță:
  Dacă pisica ta adoră să se cațere, oferă-i posibilitatea de a face acest lucru într-un mod sigur, poate prin instalarea unui loc special destinat cățăratului, astfel încât să-și satisfacă dorința naturală de explorare într-un mod controlat.
 9. Îndepărtează mobilierul de lângă brad:
  Când vine vorba de agilitate, pisicile sunt campioane, adorând să sară de pe un mobilier pe altul. Pentru a preveni potențialele acrobații periculoase, mută cât mai mult mobilier posibil de lângă bradul de Crăciun. Astfel, pisica ta nu va avea un punct suplimentar de lansare pentru salturi riscante.

Alegeți sărbători fericite și sigure pentru întreaga familie, inclusiv pentru micul vostru companion pufos!

Rețineți că fiecare pisică este unică, așa că observați comportamentul ei și ajustați sfaturile în funcție de nevoile individuale.

Sărbători fericite pentru tine și pentru felina ta iubitoare!